Böjeryd om trakasserierna i Skövde HF

Skövde HF-spelaren Julia Böjeryd utsattes förra säsongen vid upprepade tillfällen, såväl inom klubbens ram som privat, för trakasserier, kränkningar, homofobiska tillmälen och hot från en lagkamrat. Detta kunde pågå kontinuerligt utan att ansvariga i klubben insåg allvaret i situationen. Det var först när spelarföreningen kopplades in som klubbledningen förstod att de på ett graverande sätt brustit i sitt arbetsgivaransvar. Sedermera ledde detta fram till att Skövde HF gick ut med en offentlig ursäkt till Böjeryd och ytterligare en spelare som också blev involverad och drabbad. Det sorgliga i ärendet är att det inträffade inneburit och Böjeryd helt tappat gnistan för handbollssporten och därmed motivationen till att fortsätta karriären. Därför har Böjeryd vid endast 22 års ålder valt att helt och hållet sluta med handboll.
EXPRESSEN
SVT Värmland