Damernas EHPU TOP 7 utsett

Bildtext: Tre spelare från Ungerska Györi Audi ETO KC ingår i TOP 7. Fr.v: Stine Oftedal Bredal, Crina Pintea och Nycke Groot.

Spelare runt om i Europa har för andra gången i historien röstat fram sitt ”favoritlag” 2019

Liksom förra året dominerar ungerska Györi Audi ETO KC som är representerat av tre spelare. Övriga spelare kommer från fyra olika lag; Norska Vipers Kristiansand, ryska Rostov-Don, franska Metz Handboll och rumänska CSM Bucuresti.

– Det är ett stort nöje att kunna ge erkännande till de bästa spelarna i Europa på detta sätt. Vi vet att de uppskattar detta mycket när de röstats fram av sina kollegor, säger Michael Sahl Hansen, EHPU-president.

Sex av spelarna är nya i laget Det är bara den norska landslagskaptenen och Györispelaren Stine Bredal Oftedal som blivit framröstad som mittnia/playmaker för andra gången.

– Det är alltid extra speciellt när du väljs av dina kollegor i Europa. Jag är väldigt glad för att få detta pris igen, säger norskan.

European Handball Players Union (EHPU) har bjudit spelare från alla tio medlemsländerna att rösta på EHPU TOP 7 – Årets Team för damer.

De har röstat för spelare som spelar för europeiska klubbar och prestationerna som bedöms är baserade på alla klubb- och landslagsturneringar under  säsongen 2018/19.

Det vinnande Top 7-laget ses här nedan. Priserna utdelas i samband med Final 4 i Papp László Budapest Sportaréna, Budapest den 11-12 maj.

EHPU TOP 7 damer 2018/2019:

MV: Katrine Lunde, Vipers Kristiansand

V9: Nycke Groot, Györi, Audi ETO KC