EHPU presenterar Årets lag – framröstat av spelarna

För första gången har European Handball Players Union (EHPU) bjudit in spelare från alla medlemsländer att rösta på EHPU TOP 7 – Årets lag.

Prisceremonin äger rum i Lanxess Arena, Köln, den 3-4 juni i samband med Final4, där Martin Klette är på plats som representant för Spelarföreningen Handboll Sverige (SHS).

– Spelarna är experter och det känns mycket speciellt att få ett pris från sina kollegor. Omröstningen är precis avslutad och resultatet av EHPU TOP 7 kommer att bli officiellt torsdagen den 1 juni. Spelarna kommer att få sina priser under Final 4 i Köln, säger Michael Sahl Hansen, ordförande i EHPU.

EHPU grundades 2008 och representerar idag över 1350 manliga och kvinnliga handbollsspelare. Spelarföreningar från Danmark, Frankrike, Tyskland, Island, Norge, Spanien, Sverige och Kroatien ingår i EHPU. Unionen syftar till att värna om spelarnas intressen och rättigheter på en övergripande nivå.

Detta första år presenteras EHPU TOP 7 enbart för män. 2018 kommer omröstningen även att omfatta damer.

Priserna till spelarna är designade av Magnor och prisutdelningen sker i samarbete med G-FORM, leverantör av skyddsutrustning för idrottsutövare. Detta är första gången spelarna har en egen utmärkelse på internationell nivå.

SHS offentliggör EHPU TOP 7 på www.spelarforeningenhandboll.se i morgon, torsdag, 1 juni.