GT Söder först med information om kollektivavtalet

Från den 1 maj omfattas alla lag i Handbollsligan och SHE av ett kollektivavtal. Ett avtal som spelarföreningen SHS tillsammans med Unionen under flera år varit pådrivande för att få till stånd. Nu har vi gått i mål och detta är en viktig milstolpe för svensk handboll.

För att spelarna ska vara medvetna om vad det innebär i form av förmåner och rättigheter kommer samtliga klubbar att besökas för information om avtalet och om vilka fördelar ett medlemskap i SHS och Unionen innebär.

Denna omfattande road trip genom landet inleddes den 4 juni då nya SHE-laget GT Söder gästades av ombudsman Jesper Wiklund från Unionen Stockholm.

Mötet hölls, i anslutning till en träning, i Farsta Gård vid Farsta Sim- och Idrottshall. Vid det halvtimmelånga mötet deltog ett 15-tal spelare.

– Det är väldigt kul att få vara en del av arbetet med världens första jämställda kollektivavtal för elitidrottare. Jag hoppas få se många fler sådana samarbeten  mellan fackföreningsrörelsen och idrottsrörelsen framöver, säger Jesper Wiklund.

Träff med Skuru IK sker den 14 juni och den 17 juni informeras Önnereds HK, dam- och herrlag.