Michael Sahl Hansen President i EHPU

I samband med VM höll den internationella spelarföreningen, EHPU, ett representantskapsmöte i Köpenhamn. Till president för de kommande två åren omvaldes danska Håndbold Spiller Foreningens direktör Michael Sahl Hansen. Marcus Rominger, Tyskland, omvaldes till vice president för samma period. De båda kommer därmed att fortsätta att vara spelarnas representanter i EHF Professional Handball Board.

En av de frågor som spelarnas företrädare kämpar för är en minskning av bördan för de bästa spelarna i handbollsvärlden, samt det faktum att EHPU arbetar för att sprida den till andra länder än de befintliga medlemsstaterna.

Andra punkter på agendan var bl.a. försäkringsfrågor, Top 7 för damer och herrar samt den internationella terminsplaneringen för 2020/21

Nästa representantskapsmöte äger rum i Köln i samband med Final 4 i Champions League i början av juni.