OM SHS

handbollsgolv
Ett medlemskap i SHS innebär att det alltid finns någon att vända sig till när frågor och problem uppstår.

Inom fotboll och ishockey har motsvarande spelarfack funnits i flera decennier och sedan nyligen även inom basketen. Det är därför nu hög tid att även handbollen organiserar sig för att kunna erbjuda handbollsaktiva råd och vägledning arbetsrättsliga frågor och övrigt som rör avtal och kontrakt.

Handbollsspelare som ingår i SHS är med och bestämmer vilka frågor som ska drivas. Tillsammans kommer vi att utgöra vi en stark faktor som kan agera, förändra och förbättra villkoren för våra medlemmar. SHS skapar trygghet och ger inflytande i handbollsanställningen.

SHS tillhandahåller:
· Granskning och rådgivning beträffande avtal/kontrakt
· Förhandlingshjälp och juridisk support vid tvister
· Hjälp vid problem gällande ersättning från Försäkringskassan
· Råd och vägledning betr. försäkringsfrågor

SHS verkar för att ett kollektivavtal för anställningsvillkor, pensioner och försäkringar ska tecknas med Arbetsgivaralliansen för i första hand Elitserien, herrar. Denna fråga är prioriterad i verksamhetsplanen och kommer därmed framöver att stå högt upp på SHS:s agenda.

Medlemsavgiften kan hållas på en mycket låg nivå, 240 kr per år, tack vare att SHS har knutit juridisk kompetens till den egna styrelsen.