Matchfixning oroar handbollen

Uppgjorda matcher och manipulerade resultat, s.k. matchfixning, är ett återkommande problem i flera sporter. Den exakta omfattningen av matchfixning inom handbollen är inte känd men enligt en utredning ledd av Johan Claesson, RF:s samordnare mot matchfixing, är handbollen en sport som kommer att sättas under särskild bevakning framöver.
Väldigt många olika spel kan läggas på handboll hos närmare 230 spelbolag runt om i världen. Detta gör insatserna svårkontrollerade i jakten på riggade matcher.
Till Radiosporten säger Claesson att en riskfaktor inom handbollen kan vara de förhållandevis låga lönerna som spelarna har, jämfört med andra idrotter. Detta faktum kan möjligen göra det svårare för spelare att stå emot om lockbeten läggs fram.
Claesson presenterade idag (4/9) sin utredning vid elithandbollens spelarupptakt i Malmö.
Tillsammans med antidoping är frågan om matchfixning högt prioriterad i spelarföreningens (SHS) verksamhetsplan
Läs mer i SvD