Spelarprotesten gav resultat

Världens bästa spelare har fått nog. Genom den europeiska spelarunionen EHPU, där svenska spelarföreningen SHS är en av medlemmarna, gjordes tidigare i veckan ett upprop och markering där stjärnspelarna kräver förändringar i spelprogrammet med anledning av den belastning, med skador som följd, som spelarna utsätts för.

Protestbrevet innehöll bl.a. ett krav på det internationella och europeiska handbollsförbunden om att få inflytande på den internationella terminsplaneringen.

Nu står det klar att ett sådant möte med det europeiska handbollförbundet, EHF, blir av i samband med Champion Leagues slutspel, Final 4, i Köln den 1-2 juni.

Landslagsmålvakten Mikael Appelgren, Rhein Neckar Löwen, som är styrelseledamot i SHS bekräftar ovanstående och han är nöjd  med att detta första möte med EHF-ledningen så snabbt kunde komma till stånd.