Stöd vid karriärväxling

I handbollens kollektivavtal finns ett omställningsavtal inkluderat. Det är till för att hjälpa elithandbollsspelare I SHE och Handbollsligan att byta karriär när den aktiva tiden, av en eller annan anledning, avslutas.

I ett sådant läge kan det vara en stor omställning att växla karriär efter att ha varit elitidrottare, kanske under större delen av arbetslivet.

Spelarföreningen SHS samverkar med Trygghetsrådet TRS som har stor erfarenhet av omställning i yrkeslivet för den som länge varit engagerad i sin idrott.

SHS får frågor om vad kollektivavtalet och TRS kan erbjuda för att hjälpa till på vägen mot en ny och givande tillvaro efter idrottskarriären.

Det finns en meny av sådana åtgärder, bl.a. coachning, kompetensutveckling och hjälp till att starta eget.

Mer info samt kontaktuppgifter till TRS (Maria Toft Zulawinski) finns i folder i nedanstående länk

Karriärväxling för handbollsspelare

Medlemmar som vill veta mer om omställningsavtalets innebörd är även välkomna att kontakta SHS.

info@spelarforeningenhandboll.se

/ Arne