EHPU TOP 7 nu utsett

Bildtext: Mikkel Hansen och EHPU-presidenten Michael Sahl Hansen

För tredje gången i EHPU: s historia har vi nöjet att meddela EHPU TOP 7 för herrar. TOP 7-laget är representerat med spelare från framstående klubbar som TWH Kiel, Paris Saint-Germain, Vive Tauron Kielce och Barça Lassa.

European Handball Players Union (EHPU) har inbjudit spelare från alla medlemsländer och klubbar som deltar i Europacuper att rösta på EHPU TOP 7 – Årets lag herrar.

TOP 7 baseras på matcher i alla klubb- och landslagssammanhang under säsongen 2018/2019. EHPU TOP 7 for Women meddelades vid Final4 i Budapest tidigare i maj.

– Det är en stor ära för EHPU att överlämna priserna till de bästa spelarna i världen i Köln under Final4 kommande helg, säger EHPU-presidenten Michael Sahl Hansen.

Den danska landslagskaptenen och målvakten i THW Kiel, Niklas Landin, kommenterar utnämningen:

– Det är en stor ära för mig och det är speciellt eftersom det är mina kolleger som har valt mig. Det är den största ära när det är spelarna själva som har röstat. Därför är jag mycket stolt över att vara i EHPU topp 7.

EHPU är stolta över att kunna meddela de sju spelarna på EHPU TOP 7 för säsongen 2018/2019:

Målvakt: Niklas Landin, THW Kiel

Vänster 9: Mikkel Hansen, Paris Saint-Germain Handboll

Mitt 9: Luka Cindrić, Vive Tauron Kielce

Höger 9: Dika Mem, Barça Lassa

Vänster 6: Uwe Gensheimer, Paris Saint-Germain Handboll

Höger 6: Blaž Janc, Vive Tauron Kielce

Mitt 6: Ludovic Fabregas, Barça Lassa

EHPU grundades 2008 och representerar idag över 1.800 manliga och kvinnliga handbollsspelare. EHPU syftar till att ta tillvara spelarnas intressen och rättigheter på en övergripande nivå.