Uppseendeväckande uppsägning

Efter mediaturbulensen i Skövde HF efter trakasserihärvan i våras mot två spelare i laget är nu klubben åter i medias fokus. Denna gång med anledning av det uppseendeväckande beslutet utan föregående dialog säga upp tränaren Magnus Frisk efter 23 år i klubben.
Processen i samband med mobbningen och hoten mot de två spelarna, vilka företräddes av spelarföreningen, mynnade ut i att klubben tvingades till en offentlig avbön för sina brister i arbetsgivaransvaret. För att förhindra en upprepning antog man en handlingsplan där ”bättre kommunikation mellan lag, spelarråd, lagledning och styrelse” var en av åtgärderna.
Mot bakgrund av det nu inträffade kan man med visst fog undra vad orden i handlingsplanen, som undertecknats av hela styrelsen, egentligen är värda.

P4 Skaraborg (Magnus Frisk: ”Amatörer i Skövde HF:s styrelse”)

Skövde Nyheter: (Claes Hellgren: Frisk förtjänar mer respekt”

SN (Ordf. Anders Löfvenborg)